Fonds Bijzondere Noden Enschede

Jaarlijks komen duizenden Enschedese huishoudens in een urgente financiële noodsituatie.
Bestaande wettelijke en gemeentelijke voorzieningen kunnen niet in alle gevallen of snel een oplossing bieden. Als mensen tussen wal en schip dreigen te vallen, kan FBNE bijspringen met een (eenmalige) gift.

053-4343993

info@fbne.nl


Over ons fonds

Het Fonds Bijzondere Noden Enschede is een particulier initiatief en zet zich in voor inwoners van Enschede met materiële noden. Want ondanks dat armoede in een land als Nederland niet zou moeten voorkomen, is de praktijk vaak anders.


Nieuws en informatie

 

Wijziging openingstijden FBNE

Wegens omstandigheden is FBNE helaas de komende tijd op dinsdag gesloten. Het telefonisch spreekuur wordt daarom tijdelijk verruimd en zal op ma/wo/do/vr tussen 9.00 - 12.00 uur zijn. Ons telefoonnummer is 053-4343993

Daarbuiten is alleen bureauhoofd Chantal Toren bereikbaar voor spoedgevallen op 06-42873102 (Chantal is op ma/wo/vr tussen 9.00 - 15.30 aanwezig). 

We doen een dringend verzoek aan alle professionals om de aanvragen compleet (inclusief objectieve rapportage en begroting van de kosten) in te dienen, zodat er op basis van de stukken direct een besluit genomen kan worden en de afhandelingstermijn te overzien blijft.     

Een aanvraag indienen kan zoals altijd 24/7 online, via www.fbne.nl/aanvraagformulier. Liever eerst contact opnemen? Bel dan tijdens het spreekuur of mail naar info@fbne.nl 


Bereikbaarheid FBNE

 • Op maandag, woensdag, donderdag en  vrijdag telefonisch spreekuur tussen 9.00 - 12.00 uur via 053-4343993
 • Email:
  voor algemene vragen of informatie: info@fbne.nl
  Al een aanvraag ingediend? Dan graag gebruik maken van aanvragen@fbne.nl en het aanvraagnummer vermelden
 • Alleen voor spoedgevallen buiten het spreekuur mobiel bereikbaar:
  ma/wo/vr: 06-42873102 (Chantal Toren)
  Tijdens bestuursvergaderingen is er geen telefonisch spreekuur.  

Bestuursvergaderingen

Tijdens de bestuursvergaderingen (eens per maand) worden aanvragen besproken evenals andere lopende zaken. Op deze maandagen is er geen telefonisch spreekuur, omdat de bureauhoofden ook bij deze vergadering aanwezig zijn. 

Data bestuursvergaderingen: 

18 september 

30 oktober

18 december